Megújuló energiaforrások

Energia 2.0 – Pont Veled

Március 5-én, a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon veszi kezdetét az MVM szervezésében az Energia 2.0 - Pont Veled elnevezésű program. Az Erzsébet téren többek között tisztán alternatív energiával működtetett akusztikus koncerttel várják az érdeklődőket.

Az ünnepélyes megnyitót követően március 5-én a Balkán Fanatik tisztán alternatív energiával működtetett akusztikus koncertje, valamint Hy-Go 2.0 tesztvezetési lehetőség várja az érdeklődőket az energia térré változó Erzsébet téren, Budapest belvárosában. A koncert különlegességét növeli, hogy ez az első zenei rendezvény Magyarországon, melynek ellátását alternatív energiával biztosítják.

Az Energia 2.0 – Pont Veled program keretében a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapot követően a magyar soros elnökség teljes időtartama alatt folyamatosan működnek majd az Erzsébet téri interaktív tér olyan különlegességei, mint a mozgási energiával mobiltelefont töltő kerékpár, a tisztán alternatív energiákkal működtetett laptop töltő lounge, vagy éppen a nap-, szél-, vízi-, és mozgási energia felhasználásával új megvilágításba helyezett – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói által hulladékból készített – műalkotások kiállítása.

A kezdeményezés tehát egyedülálló keretrendszert biztosít az alternatív energiák számtalan formájának szórakoztató hasznosításához, mely az MVM Csoport reményei szerint segít közelebb hozni az emberekhez az uniós célkitűzések mögött rejlő lehetőségeket, és végső soron hozzájárulhat egy fenntartható, alternatív energiában gazdag Európához.