Megújuló energiaforrások

Felvillanyozó napelemes bikini

Ki mondta, hogy a környezetvédelem és a megújuló energiás technológia nem lehet szexi? Elég egy pillantást vetni a képen látható hölgyre, hogy ezentúl egészen másként gondoljunk a napelemekre.

Miután sikerült a figyelmünket a szemrevaló modellről a bikinire szegezni, és elidőzünk az apró részleteken, könnyen kivehetőek a fotovoltatikus elemek. A brooklyni Andrew Schneider tervezte fürdőruhán vékony és flexibilis napelemek gyűjtik össze a napsugarakat, és látják el energiával az MP3 lejátszót vagy a mobiltelefont.

Mivel a bikini nem tárolja az energiát, hanem egyből továbbítja azt a készülékhez, ezért viselője nyugodtan megmártózhat a vízben is. Csupán arra kell figyelni, hogy fürdés előtt kihúzzuk az USB csatlakozóból a készüléket, illetve várjuk meg, amíg az aljzat újra száraz lesz.

Schneider nem csak a gyengébbik nem képviselőinek szeretne kedveskedni megújuló energiás ruhadarabokkal. A férfiak számára egy iDrink nevű úszónadrág tervezésén dolgozik, mely a nagyobb felületnek köszönhetően könnyedén képes lehűteni két doboz sört.

„Adott a zene, a sör és a napsütés. Ráadásul mindketten fürdőruhában vagytok. A többi rajtad múlik” – teszi hozzá Schneider.