Megújuló energiaforrások

A REECO csoport Lengyelország felé terjeszkedik

A REECO csoport által szervezett és Európa szerte sikeres RENEXPO® kiállítások sora egy újabb taggal bővült, 2011. október 26-28. között első alkalommal kerül megrendezésre a Varsói EXPO XXI Központban a RENEXPO® Poland. A rendezvény átfogó képet nyújt a megújuló energiák és energiahatékonyság aktuális helyzetéről.

Lengyelország a Nemzeti Cselekvési Tervében vállalta, hogy az energiatermelésben a megújuló energiák részarányát 2015-re 13%-ra, míg 2019-re 16,8%-ra emeli. Ez az érték jelenleg 8,85%. Ennek megvalósítására megújuló projektek, állami és vállalati beruházások kerülnek terítékre, ezzel hozzájárulva a szennyezőanyag kibocsátás csökkentéséhez is

Az október 26-28. között Varsóban megrendezésre kerülő RENEXPO® Poland a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság valamennyi ágát bemutatja egy nemzetközi kiállítás és több magas rangú szakmai konferencia keretében. A kiállítási többek között a bioenergiára, a szélenergiára, a szolárra, a vízenergiára, a geotermiára és a hőszivattyúra fókuszál. Nemzetköziségét erősíti, hogy a rendezvény idején Lengyelország az EU soros elnöki pozícióját tölti be, ahol a környezetvédelem kiemelt szerepet kap, valamint a rendezvényt felvették a hivatalos lengyel EU elnökségi rendezvények közé. A RENEXPO® rendezvényekhez hűen egy partnerország is bemutatkozik a kiállításon: 2011-ben Bajorország, ezáltal a térségből származó cégek, szakemberek szövetségek részvétele várható.

Magyar cégek, szakmai szervezetek számára a rendezvény kitűnő lehetőség nemcsak információik és szakmai kapcsolataik bővítésére, hanem az intenzív fejlődésben lévő lengyel megújulós piacon való megjelenésre, termékeik, szolgáltatásaik, tudásanyaguk bemutatására, felkínálására. Különösen gyors felfutás várható a biomassza, biogáz, napenergia és geotermia területén, ahová szívesen látnák a magyar szakemberek, cégek bekapcsolódását. A hagyományos lengyel-magyar barátság keretében nyitottak szakmai és üzleti együttműködésre, kooperációra, közös pályázati projektekre is.

A kiállítás mellett szakmai konferenciák is megrendezése kerülnek a három nap alatt többek között biogáz, fából nyert energia, szolár, passzívház, vízenergia valamint e-mobility témákban.

A rendezvény a lengyel állam támogatását élvezi és célja, hogy Lengyelország energetikai szakkiállításává váljon.

További információkat találhatnak honlapunkon: www.renexpo-warsaw.com

Röviden a REECO-ról: A szervező REECO Kft. a nemzetközi REECO csoport magyarországi tagja. A csoport központja Németországban található és és Budapest mellett több európai városban rendelkezik irodákkal, mint Brüsszel/Belgium, Salzburg/Ausztria Varsó/Lengyelország és Arad/Románia. A REECO csoport által szervezett kiállítások és konferenciák évente 50.000 szakértő találkozását teszik lehetővé, akik mintegy 70 országból érkeznek.