Megújuló energiaforrások

A világ első szélenergiával működő autótöltője

Annyira szeretjük az Ecotricity innovatív megoldásait! Az elektromos autópályáikon és a környezetbarát autóikon túl a brit székhelyű cég létrehozta a világ első szélenergiával működő elektromos autótöltőjét.

A töltőt az országos töltőhálózat, a Green Park részeként mutatták be. A környezetbarát energiaforrás egyszerre két autót tud tölteni, és napelemekkel is fel van szerelve a biztonság kedvéért. A turbina kb. 3,5 millió egység zöld áramot termel évente, és minden fajta elektromos autóhoz kompatibilis. Egyelőre nagyjából két óráig tart egy autó feltöltése, de a következő generációs elektromos autóknál ez az idő várhatóan húsz percre csökken.

Összefogva a Welcome Breakkel, a töltőket az autópálya menti pihenőkbe is beépítik majd, és nemcsak szél-, hanem napenergiával is fognak működni. Ha rendszer teljesen kiépül, akkor Londontól Edinburghig el lehet utazni károsanyag-kibocsátás nélkül és teljesen ingyen.

Deena Shaw, a Green Park üzleti és marketingmenedzsere a következőket mondta erről az új technológiáról: „Ennek az áttörésnek köszönhetően az embereknek már nem kell attól aggódniuk, hogy az elektromos autókat csak a városi közlekedésben használhatják. Az ingyenes töltőállomás eddig egyedülálló módon nap- és szélenergiát is felhasznál – így ez az energia természetadta és megújuló is egyben.”

Akár van elektromos autónk, akár nincs, ez az újítás mindenképpen lenyűgöző!