Megújuló energiaforrások

Újratölthető, újrahasznosítható elem

Ha az ember törődik a környezettel, akkor inkább újratölthető elemet vesz, mint egyszer használhatót. Az elemek számos nehézfémet, például higanyt, ólmot és kadmiumot tartalmaznak. Csak az USA-ban 3 milliárd elemet dobnak el évente, így az újratölthető elemek valóban nagy szolgálatot tehetnek a környezetnek, mégis sokan nem újratölthető elemet vesznek, vagy nem költenek a hozzájuk szükséges töltőre. Erre a problémára jelenthet megoldást az earthCell.

Az earthCell elemek ugyanúgy használhatók, mint a hagyományos, eldobható elemek, csak ezeket vissza lehet küldeni újratölteni vagy újrahasznosítani, miután lemerültek. Az earthCell egy alacsony önkisülésű, nikkel-metál-hidrid (NiMH) elem, amely sokkal tovább bírja, mint a hagyományos NiMH, vagy az alkáli elemek. Ha az earthCell lemerül, csak annyi a dolgunk, hogy a díjmentesen visszaküldjük a gyártónak.

Az earthCell csapata minden elemet egyesével tesztel, és ha alkalmas rá, akkor újratöltik, és újra forgalomba hozzák. Minden elem kb. százszor tölthető újra. Ha egy elem már végképp elhasználódott, akkor szétszerelik, és az egyes alkatrészeit újrahasznosítják, vagyis újabb earthCelleket készítenek belőle. Az egyetlen rossz hír a megújuló elemekkel kapcsolatban, hogy egyelőre csak az Egyesült Államokban fogják forgalmazni.