Megújuló energiaforrások

A napelemes szárnyak a hátizsákon

A kínai Leon Zhu nevéhez fűződik a Green Angel hátizsák ötlete, amelyhez napelemek is tartoznak. A napelemes ruházat már nem újdonság, viszont a legtöbb ilyen darabbal ellentétben Zhu Green Angelje nagyon szép, stílusos és a mindennapokban is hordhatónak tűnik.

A Green Angelnek nyolc kinyitható napelemes szárnya van, melyek széttárva segítenek hasznosítani a sugarakat. A kitárt szárnyak egy 70×60 centiméteres területet fednek le, míg a hátizsák maga mindössze 30×39 centiméter. A hátizsák által megtermelt áramot pedig apró elektromos készülékeink – mobiltelefon, MP3-lejátszó – feltöltésére használhatjuk fel.

Bár a Zhu hátizsákja ötletes és jól is néz ki, mégsem valószínű, hogy elindulna a tömeggyártás a közeljövőben, holott – a tervező szerint – sokkal több energia megtermelésére lenne képes, mint a ma piacon lévő napelemes hátizsákok. De azért szerencsére elvetve sincs az ötlet teljesen, így megmaradt az esély arra, hogy egyszer a napelemes szárnyak segítségével működtetjük laptopunkat, vagy töltjük fel a mobiltelefonunkat.

Forrás: http://www.ecofriend.com