Megújuló energiaforrások

Felsőoktatási intézmények felé veszi az irányt az Energia 2.0 program

Kerékpárral áramot fejlesztő egyetemisták, Guinness rekordkísérlet, mozgási energiával működő autóversenypálya és még számos érdekesség várta a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon, március 6-án a Műegyetem Állásbörzéjére látogatókat.

A Magyar Villamos Művek Energia 2.0 programja 2012-ben is folytatódik, a tervek szerint a tavasz folyamán 8 felsőoktatási intézménybe látogat el a „Nemzeti Energiastratégia 2030” törekvéseihez illeszkedően a megújuló energiaforrások használatát, a paksi atomerőművet és az MVM Csoport legújabb termékét, a „Zöld Áramot” népszerűsítő interaktív kiállítótér.

A Magyar Villamos Művek a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy 2012-ben is folytatódik a tavaly útnak indított Energia 2.0 programja, melynek célja idén is a lakosság környezettudatosságának erősítése és az Európai Unió energetikai stratégiai célkitűzéseinek támogatása. A tervek szerint a tavasz folyamán 8 felsőoktatási intézménybe látogat el a „Nemzeti Energiastratégia 2030” törekvéseihez illeszkedően a megújuló energiaforrások használatát, a paksi atomerőművet és az MVM Csoport legújabb szolgáltatását, a „Zöld Áramot” népszerűsítő interaktív kiállítótér.

Az Energiatakarékossági Világnapon útnak induló 2012. évi program fontos eleme a paksi atomerőművet bemutató kiállítótér is, hiszen az erőmű hazánkban jelenleg és a tendenciákat tekintve is az energiaellátás legalacsonyabb értékesítési áron termelő egysége, hosszú távon a versenyképes árú villamosenergia-ellátás biztosításának és a CO2 kibocsátás csökkentésének hatékony eszköze. Az MVM egyik legfontosabb üzleti célja a paksi atomerőmű bővítésének előkészítése.” – mondta el Baji Csaba, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A Magyar Villamos Művek 2011-ben elindított Energia 2.0 programja valódi sikertörténetnek bizonyul, melyet a lakossági visszajelzéseken túl az is igazol, hogy a Kormány „Új Nemzedék Jövőjéért” ifjúságpolitikai keretprogramjába foglaltak szerint a Magyar Villamos Művek kezdeményezése jól példázza, hogy kreatív ötletekkel és innovatív kivitelezéssel korszerű módon népszerűsíthető az energiatakarékosság, valamint az alternatív energiaforrások preferálása” – ismertette a Budapesti Műszaki Egyetemen tartott programindító sajtótájékoztatón Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója.

A Magyar Villamos Művek 2012. évi interaktív kiállító tere a Budapesti Műszaki Egyetem Állásbörzéjén debütált, ahol a Csoport tevékenységéről és az általa kínált álláslehetőségekről szóló tájékoztatás mellett olyan érdekességek is helyet kaptak, mint a mozgási energiával működő autóversenyzés vagy épp a “Magyarországon az első közvetlen megújuló energiával és emberi erővel működtetett koncert” Guinness rekordjának felállítása az MVM áramfejlesztő kerékpárjainak segítségével.

Az Energia 2.0 programja további újdonságaival március 14-én találkozhatnak az érdeklődők az Óbudai Egyetem állásbörzéjén.