Megújuló energiaforrások

Gyerekek a napenergiáért

Az általános iskolában megtanítanak minket megosztani egymással, amink van, együtt dolgozni, és nagyot álmodni. Egy negyedikes osztály az észak-karolinai Durhamben komolyan vette ezeket a leckéket, amikor úgy döntöttek, hogy az osztálytermüket 100%-ig napelemessé alakítják át.

A gyerekek azután fordultak a napenergia hasznosításának gondolata felé, miután tanultak órán a modern energia-megoldásokról, és példaértékű lelkesedéssel vetették bele magukat egy igazi projektbe.  Ehhez a kreatív projektekhez adományt gyűjtő internetes oldalon, a Kickstarter-en hoztak létre egy rendkívül sikeres kampány. Ahhoz, hogy az osztályterem  a helyi erőműtől függetlenül működhessen, a tanulók az internetes közösség segítségét kérték, akik végül a kezdeti szerény 800$-os célt jóval felülmúlva 5.800$-t gyűjtöttek össze.

Miután megállapították az épület fogyasztását, már ki tudták kalkulálni, hogy hány panelre lesz szükségük. Látva az eddigi eredményeket, a gyerekek remélik, hogy hamarosan még több napelemet tudnak vásárolni, amivel már a közösséget is támogatni tudják, valamint újabban kis szélturbinák létesítése mellett is kampányolnak. Mindenki számára példaértékű az a leleményes gondolkodás és kitartás, amit a gyerekek mutatnak számunkra.

Forrás: http://inhabitat.com