Megújuló energiaforrások

Sok millió német a napelemek alatt

A felhasználók részben áramot, részben fűtési energiát állítanak elő berendezéseikkel, előbbiek gyakorlatilag mentesítették magukat az áram árának fokozatos drágulásától.

Nem kevésbé örvendetes, hogy a szolárberendezések működtetésével Németország jelentős mennyiségű, idén körülbelül 24 millió tonnányi széndioxid-terheléstől mentesül.

Az ágazati szövetség azt is közölte, hogy a napenergetikai berendezéseket használók száma öt év alatt kétszereződött meg.

Ugyanakkor némi megtorpanás is tapasztalható , derül ki a news aktuell jelentéséből. A szövetségi adatokat az ágazat legnagyobb idei európai bemutatóján, a müncheni Intersolar kiállításon közölték, amely méreteiben már érezhetően elmarad a tavalyi hasonlótól.

Mint a pv-magazone.com írja, félezerrel csökkent (1330-ra) a kiállítók száma (nem utolsó sorban a kínai kiállítók számának csökkenése miatt), 50 ezer négyzetméterrel lett kisebb a kiállítási terület és mintegy 10 ezerrel kevesebb látogatót várnak.

A hírek szerint a kiállítók közül az energiatárolási technológiákat képviselő cégek száma növekedett csak, azt is jelezve, hogy az ágazat érdeklődése egyre inkább ezen terület felé fordul.