Megújuló energiaforrások

135 millió dolláros energetikai tesztközpont Amerikában

Az államokban semmit sem bíznak a véletlenre, és újabb beruházásokkal próbálnak segíteni a jövő generációján.

Amerika hatalmas összegeket áldoz a különböző fejlesztésekre, technológiák kifejlesztésére. Az eredmények azonban nem mindig pozitívak. A rendszer egyik legfontosabb részét képezik az energetikai központok.

Az amerikai energiaügyi miniszter újabban egy 135 millió dolláros projekt élén áll. Most az Energiaügyi Minisztériumon és a Nemzeti Megújuló Energia Laboratóriumon (NREL) a sor, hogy létrehozza a fent említett energetikai tesztközpontot Coloradóban. A tesztközpont célja, hogy új közüzemi méretű tiszta energiahálózatot építsen ki a különböző integrációs technológiák számára.

A coloradói székhelyű Advanced Energy Industries (AEI) első privát partnerként már jelezte a csatlakozási kérelmét.

A 68 esztendős Ernest Moniz elmondta, a nemzeti laboratóriumok nemzeti kincset jelentenek az ország számára, mellyel az amerikai vállalkozók és innovátorok felgyorsíthatják az új technológiai fejlesztéseiket.

„Ez az új eszköz lehetővé teszi számukra azt, hogy szorosabban együttműködjenek a gyártókkal, a közművekkel, és a kutatókkal, miközben az új megújuló és intelligensebb energiai megoldásokkal egy megbízhatóbb és rugalmasabb elektromos hálózatot építenek ki.”