Megújuló energiaforrások

Napenergia-megoldás egy Las Vegas-i kaszinó tetőterében

Ezúttal egy neves kaszinó állt be a sorba, és döntött úgy, hogy kihasználja a Las Vegas adta természeti lehetőségeket.

A napenergia-megoldások egyre nagyobb teret nyernek maguknak a Földön, miközben a tisztajovo.hu is előtérbe helyezi az ehhez hasonló megújuló energiával kapcsolatos projekteket. Lapunk ezúttal a Las Vegas-i Mandalay Bay hotel és kaszinó energetikai kezdeményezéséről számolhat be.

A Mandalay Bay hivatalosan is megerősítette, hogy egy 6.2MW napenergiai projektbe fog bele, szorosan együttműködve a fejlesztő NRG Solar céggel. A hivatalos tájékoztatás szerint ez lesz a második legnagyobb kereskedelmi célból megépítésre kerülő tetőtéri megoldás az Egyesült Államokban.

Ha helyesek a számítások, akkor várhatóan a hely 20%-os villamosenergia-igényét fogja kielégíteni. Az MGM Resorts elnök-vezérigazgatója, Jim Murren elmondta, az NRG Solarral kötött partneri megállapodás is csak azt mutatja, hogy egy jelentős mérföldkőhöz érkeztek a megújuló energiaforrások kereskedelmi kihasználtságát illetően, mellyel képesek csökkenteni a Föld erősen korlátozott erőforrásait.

Az NRG Solar elnöke, Tom Doyle rendkívül boldog volt a bejelentést követően, amit egy intelligens üzleti döntésként jellemzett. Doyle hozzátette, ezzel egy nagyon versenyképes árat tudhat a neve mellett a cég, mely maximálisan elégedett lehet majd.