Megújuló energiaforrások

Egy hatalmas napelem farm épül Atlanta közelében

Immáron hivatalosan is megerősítésre került a Phoenix és a Silicon Ranch közös megállapodása, melynek keretében belül egy hatalmas napenergia üzem kerül felhúzásra Atlanta közelében, Georgia-ban.

A Phoenix Solar egy fontos szerződést írt alá a napenergetikai fejlesztő Silicon Ranch-el, mely mögött egy 38.6 MW-os napelem farm megépítése áll. A vállalatok szerint ez az üzem lesz a legnagyobb közüzemi méretű rendszer Georgia-ban. Ezzel együtt ez lesz a legnagyobb napenergiai fejlesztése a Phoenix Solar 14 éves történetében.

A 161 hektáros terület 2013 év végén készülhet el. A Phoenix Solar a JA Solar moduljait, az SMA invertereit és az Unirac szerelési rendszereit fogja használni a projekt során. A Pheonix Solar AG ezzel a projekttel is jelezné, hogy terjeszkedni szeretne a nemzetközi piacon, melynek köszönhetően Észak-Amerikában és Ázsiában is hasonló kezdeményezéseket láthatunk majd.

A Pheonix Solar AG vezérigazgatója, Bernd Köhler elmondta, a vállalat legfontosabb tevékenységi köre jelenleg az, hogy egyértelmű növekedést mutasson a nemzetközi piacon, ahol még mindig sok a kihasználatlan terület.

A vállalatok rengeteg potenciált látnak a megújuló energiák adta lehetőségekben, melyek nyilvánvalóan a társadalom segítségére lehetnek, ezzel megóvván a természeti kincseinket, és az igencsak fogyóban lévő erőforrásainkat, amik közül sok negatív hatással van a Föld élővilágára és atmoszférájára, valamint a populáció egészségi szintjére.