Megújuló energiaforrások

Napenergetikai beruházások a Fülöp-szigeteken

Thaiföldhöz hasonlóan Fülöp-szigetek kormánya is jóváhagyott egy új és fontos napenergia projektet.

Lassan nem telik el úgy nap, hogy egy ország ne írna alá egy rövid, vagy hosszabb távra szóló napenergiai szerződést. A kormányok egyre inkább felismerik a megújuló energiában fellelhető hatalmas lehetőségeket, így azok zöld utat kapván egy igen fontos és jövőbe tekintő hálózatot építhetnek ki.

A tisztajovo.hu legutóbb Thaiföld kezdeményezéséről számolhatott be, és most a Fülöp-szigetek iratkozott fel a listára. A kormány egy 20MW-os napelem projektet hagyott jóvá, mely mögött a Mirae Asia áll. A vállalat már dolgozik a fennmaradó engedélyek beszerzésén, de az egyes részeken már megkezdődtek a munkálatok.

A napelem-rendszerek kiépítése Ilocos Norte régiójában zajlanak majd. A Mirae Asia tervei szerint a 6 millió dolláros építkezések – 60 hektáron – 2014 év végére fejeződnek be. A támogatásokból beszerzett tőke helyi és külföldi hitelezőktől származik.

A Mirae Energy alelnöke, Lito A Badua elmondta, a kormány jóváhagyása válasz arra, hogy a régió a megfelelő módon fogja támogatni a megújuló és hazai erőforrásokat.

A Fülöp-szigetek (filippínó (tagalog) nyelven Republika ng Pilipinas Angol nyelv: Republic of the Philippines) független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Manila. Szigetállam 7107 szigetet foglal magába, ebből nagyjából 800 lakott.