Megújuló energiaforrások

Két óriási napenergia-telep épül Ausztráliában

Immáron hivatalosan is megerősítésre került, hogy a First Solar fogja megépíteni Ausztrália legnagyobb napenergia-telepeit.

A First Solar egy igen komoly projekt fő alkotóeleme lesz az ausztráliai Nynganban és Borken Hillben. A közlemény szerint a naperőmű-beruházást az AGL Energy Limited szövetségi és állami pénzügyi segítséggel fogja megvalósítani Új-Dél Wales államban.

A teljes beruházás értéke 406 millió dollár, mellyel a vállalat 450 munkahelyet (300 munkahely Nynganban, 150 Broken Hillben) teremt majd. A projekt részeként Nynganban 102 megawattos, addig Broken Hillben 53 megawattos naperőművet fognak felépíteni.

Nynganban az építkezések 2014-ben veszik kezdetét és a tervek szerint a rendszer 2015 közepén lesz kereskedelmileg is működőképes. Ugyanez Broken Hillben 2014 júliusát és 2015 év végét jelenti majd.

A hivatalos tájékoztatás szerint az AGL ezzel a beruházással és a két naperőmű megépítésével a kereskedelmi stabilitást fejlődését szeretné elérni, miközben új strukturális munkahelyeket teremt a térségben.