Megújuló energiaforrások

Brazília a megújuló energiaforrások és technológiák használatát ösztönzi

A dél-amerikai ország szeretne lépést tartani a folyamatosan fejlődő és egyre inkább a megújuló energiák használata felé tendáló társakkal, ami egy újabb kezdeményezést eredményezett.

Hétről hétre egyre több olyan hír jelenik meg a világsajtóban, mely szerint bizonyos országok hatalmas pénzeket invesztálnak a különböző megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztésekbe. Mindközül a napenergia az, mely jelenleg leginkább „dübörög” a piacon, és ez az, ami meghatározza a szegmens legfontosabb részét.

Legutóbb Brazília iratkozott fel a listára. Minas Gerais, az ország 26 államának egyike, a második legnépesebb és a negyedik legnagyobb terület most úgy döntött, hogy megpróbál ösztönzőleg hatni a megújuló energiatermelőkre a különböző adókedvezményekkel.

Alberto Pinto Coelho, az állam kormányzója elmondta, az “Energia de Minas” névre hallgató megújuló energiakezdeményezés sok lehetőséget hordoz magában, ami új beruházások elindítását eredményezheti.

A brazilok érdekeltek a naperőművek piacán, így senki számára nem lehet meglepetés az, hogy a régió valóban fejlődni szeretne ezen a területen. A 2014-es labdarúgó-világbajnokságon például több résztvevő stadion lelátóin is helyet fognak kapni ezek a napenergiai megoldások, innovációk.