Megújuló energiaforrások

Egy 83.7 millió dolláros orosz napenergia fejlesztés

Oroszországban sem bízzák a véletlenre a dolgokat, miután az új projekt részeként több mint 83 millió dollár kerül felhasználásra.

A megújuló energiapiac iránti érdeklődés valóban megugrott az elmúlt időszakban. Rendre új és nagy volumenű projektekről számolhatunk be, melyek egészen hosszú távra szólnak. A nagy vállalatok és a kormányok is kezdik felismerni az energiapiac fontosságát és az abban rejlő lehetőségeket.

Legutóbb Oroszország csatlakozott egy ilyen programhoz, ami mögött egy 83.7 millió dolláros fejlesztés áll. Az orosz köz-és magánszféra partnersége kapcsán a Hevel Solar kész befektetni ezt a relatíve nagy összeget.

A napenergiai befektetési alapok az orosz konglomerátumtól (Renova) és az orosz állami tulajdonban lévő RUSNANO vállalattól származnak. A Hevel hivatalos tájékoztatása szerint 2020-ig Oroszország egy 600 MW-os napenergia kapacitással fog rendelkezni. A következő hetekben és hónapokban újabb részletek kerülnek nyilvánosságra a projektet illetően, amiről a tisztajovo.hu is be fog számolni az olvasóinak.