Megújuló energiaforrások

Google és a szélenergia

A vállalatok egyre gyakrabban igyekeznek áttérni megújuló energiaforrások használatára – nincs ezzel másképp a világhírű Google sem, aki számos beruházással kerül közelebb zöld céljai teljesítéséhez.

A Google jelenlegi működése során a számára szükséges energia több mint 34%-át tiszta energiából fedezte – nemrég azonban bejelentette tervét újabb 240 megawattnyi megújuló energia vásárlására. Ez a globális vállalat szélenergia használatát jelentősen megemelné, több mint 570 megawattra, ami egyenértékű 170.000 amerikai háztartás energiaigényével.

Bár sok más vállalat is folyamatosan tudósít zöld kezdeményezéseikről és fenntarthatósági törekvéseiről, a Google kiemelten jól halad a nagyra törő céljaik elérése során. Nem kisebb tervet igyekeznek ugyanis megvalósítani, mint 100%-ban megújuló energiaforrásokra áttérni.

A vállalat ehhez a közelmúltban bővítette az ilyen irányú kísérleti ágait, emellett számos beruházást eszközöltek, legyen szó a megújuló energia beruházásokról Dél-Afrikában vagy a napelem farmokról Németországban.

Bár a szélerőmű még nem készült el, máris sikerként könyvelték el a vállalatnál. Várhatóan 2014 végén fejezik be az építkezést, ami után a Google újabb nagy lépéssel tudja csökkenteni ökológiai lábnyomát.

Forrás: http://cleantechnica.com/