Megújuló energiaforrások

400 ezer lakost láthat el a szélerőmű Új-Mexikóban

A hivatalos tájékoztatás szerint az Iberdrola Renewables engedélyt kapott arra, hogy egy 1000 MW-os szélerőművet telepítsen az egyesült államokbeli Új-Mexikóban. A spanyol Iberdrola áramszolgáltató időközben már meg is kezdte az előkészületi munkálatokat.

Még erős túlzással sem állíthatjuk azt, hogy az USA délnyugati régiójában található Új-Mexikóban dübörögne a megújuló energiák piaca, de az új kezdeményezés mindenképpen jó hatással lehet a jövőbeni fejlesztésekre.

A hivatalos tájékoztatás szerint az Iberdrola Renewables egy 14 ezer hektáros területen építheti ki az 1 GW-os szélerőművét. A helyszín El Cabo, Torrance megye. A hosszú távú megállapodás 10 évre szól. Ha minden a terv szerint halad, a nagy szélerőmű várhatóan elegendő energiát termel ahhoz, hogy elássa a helyi lakosságot, ami 400 ezer főt jelent.

Új-Mexikó kormányzati tisztviselői szerint a projekt egy nagy gazdasági győzelmet jelent számukra, ami az állam számára a következő 45 évben 40 millió dolláros bevételt hozhat. A telepítési munkálatok még az év vége előtt meg fognak kezdődni.