Megújuló energiaforrások

600 millió dolláros napenergiai fejlesztés az amerikai hadseregtől

Az amerikai hadsereg 600 millió dollárt oszt szét a vállalatokból álló csoport között, melynek fő feladata az lesz, hogy segítse az energiaprojektek fejlesztését.

Az Amerikai Egyesült Államokban is igen komolyan veszik a megújuló energiákkal kapcsolatos fejlesztéseket, melyek egyre több támogatást, kezdeményezést és projektet jelentenek az országban.

Most az amerikai hadsereg döntött úgy, hogy egy nagyobb összeggel támogatja ezeket a fejlesztéseket, melyeknek nagy részét természetesen saját célra fog felhasználni. A hivatalos tájékoztatás szerint a US Army összesen 600 millió dollárt oszt szét a pályázatot elnyerő vállalatok csoportja között. Ez összesen 11 ilyen vállalatot tartalmaz, melyeknek gőzerővel kell majd fejleszteniük.

A nyertes vállalatok:

AMEC Environment & Infrastructure, Inc., Plymouth Meeting, Pa.
Ameresco, Inc., Framingham, Mass.
Balfour Beatty Energy Solutions, Fairfax, Va.
CH2M Hill Constructors, Englewood, Colo.
Eaton Corp., Raleigh, N.C.
ECC Energy Conservation, LLC (ECC-EC), Burlingame, Calif.
Perini Management Services, Inc. (PMSI), Framingham, Mass.
Science Applications International Corporation (SAIC), McLean, Va.
Shaw Environmental & Infrastructure, Austin, Texas
URS Group, Inc., Washington, D.C.
Weston Solutions, Inc., West Chester, Pa.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a szerződések nem tartoznak bele a 7 milliárd értékű kontraktusba, ami összesen 22 vállalatot érint. Ezek a vállalatok kifejezetten napenergiai fejlesztésekkel fognak foglalkozni.

A fent említett napenergiai projektek elsősorban a katonai házakat fogják érinteni. Ez az alap lehetőséget biztosít a katonai alkalmazottak és családjaik számára, hogy komoly összegeket spóroljanak meg. Ezekkel a fejlesztésekkel körülbelül 1,3 millió dolláros energiaköltség takarítható meg.