Megújuló energiaforrások

Egy 100 millió dolláros tetőtéri napenergia-fejlesztés

A megállapodás részeként Amerikában újabb napelemes tetőtéri rendszerek kerülnek kiépítésre, melynek leginkább Kansas City lakosai örülhetnek.

Elképesztő fejlődést mutat a megújuló energiapiac, mely az elmúlt években gyakorlatilag a többszörösére növekedett. Noha ezek a projektek csak ritkább esetben jutnak főszerephez a nemzetközi médiában, a tisztajovo.hu stábja a feladatának érzi, hogy ezekről a jövőbeni projektekről beszámoljon.

Amerika az egyik élenjárója ennek a piacnak, így nem meglepő, hogy időről időre több 100 millió dolláros fejlesztésekről számolhatunk be olvasóinknak. Legutóbb a Black & Veatch és a megújuló energiákat hasznosító eszközök telepítésével foglalkozó Brightergy írt alá egy 100 millió dolláros szerződést, melynek középpontjában a napenergia-fejlesztés áll.

A három évre szóló megállapodás értelmében Kansans City nagyvárosi területein különböző kereskedelmi tetőtéri rendszerek kerülnek majd kiépítésre. A kontraktus tartalmaz egy bizonyos pontot, miszerint a fejlesztéseket USA más területeire is kiterjesztik, ezzel is elősegítvén a megújuló energiapiac növekedését, amit a kormány elsődlegesnek és kiemelt fontosságúnak tart ezen a területen.

Az együttműködés részeként megvalósuló projektek kapacitása 25 kW és 2 MW között fog mozogni.