Megújuló energiaforrások

Újabb napenergetikai beruházások Chilében

A dél-amerikai ország egy újabb fontos szerződést írt alá, mellyel tovább növeli a részesedését a megújuló energiák piacán.

Dél-Amerikában egyre inkább elterjedni látszik a megújuló energia használata, ami jó hírt jelenthet a jövőt és a Földet illetően. Valójában ezeken a területekben hatalmas a potenciál, így nem véletlen, hogy időről időre újabb ehhez hasonló kezdeményezésekről számolhatunk be.

A tisztajovo.hu legutóbb Mexikó és Peru tervéről írhatott az olvasóinak. Most Chile került előtérbe. A chilei kormány két nagyobb napenergiával kapcsolatos projektet is jóváhagyott. A „Project Pampa Sur” és a „Project Pampa Norte” névre keresztelt kezdeményezés részeként két napenergia-központot építenek ki a térségben. A helyszín Taltal, Antofagasta tartomány lesz az Antofagasta régióban.

A „Project Pampa Sur” 90.9 MW-ot, addig a „Project Pampa Norte” 90.6 MW-ot biztosít majd a napelemek telepítésének köszönhetően. Ez összesen több mint 180 MW. A két újonnan jóváhagyott szerződés nagyban segít majd abban, hogy Chile megújuló energiatermelése 2020-ra elérje a 20%-ot.