Megújuló energiaforrások

200 MW-os naperőmű épül Észak-Kínában

Egy újabb fontos stratégiai megállapodást írtak alá a kínai területen, mely majd egy 200 MW-os napelem farmnak adhat otthont.

A napelemes rendszerekkel foglalkozó Jinko Solar egy fontos stratégiai együttműködést írt alá Lingwu város kormányával Észak-Kínában, melynek értelmében a területen egy 200 MW-os naperőművet fognak felhúzni.

A hivatalos tájékoztatás szerint a Jinko fogja finanszírozni napelemes létesítményt, melynek becslése szerint a teljes beruházási összege 754 millió amerikai dollár lesz. Legalábbis az első számítások szerint ekkora összeg szükséges ahhoz, hogy minden fontos fejlesztés elkészüljön.

A helyi fejlesztési és reform bizottság jóváhagyását követően megkezdődhetnek a munkálatok a Ningxia Hui-ban, az észak-kínai régióban. A létesítmény ezt követően az állami hálózathoz fog kapcsolódni. Xiande Li, a JinkoSolar elnöke elmondta, nagyon örülnek ennek a lehetőségnek, mely csak azt mutatja, hogy Kína is erősen nyit a napenergiai megoldások felé, melyek egyre elterjedtebbek a Földünkön.

A JinkoSolar nagyrészt Kínában tevékenykedik, de nemrég tanúsítványt szerzett ahhoz, hogy Japánban és az Egyesült Királyságban is értékesítse a rendszereit, valamint már Chilében is dolgozott.