Megújuló energiaforrások

Megújuló segítséget kérnek a Fülöp-szigeteken: Nagy a baj

A helyi szervek szeretnék, ha a pusztító természeti katasztrófa után a nemzetközi közösség megújuló energiákkal kapcsolatos adományokkal segítenék az ott élőket.

A Haiyan tájfun több ezer halálos áldozatot követelt. A természeti katasztrófa részeként a térségben hatalmas kár keletkezett és több terület is gyakorlatilag lakhatatlanná vált. Legalábbis ebben a formájában a helyiek még a korábbi szerény körülmények mellett sem tudják folytatni a mindennapi életüket.

A hivatalos jelentések szerint a több mint egy hónappal lecsapott tájfunban közel 6000 ember vesztette életét, de 1800 személyt még mindig keresnek.

Pete Maniego, a Fülöp-szigeteki Nemzeti Megújuló Energiatanács elnöke Bangkokban járt a legutóbbi délkelet-ázsiai napenergia-konferencián, ahol a nemzetközi közösséghez fordult egy nagyon fontos kéréssel. Az elnök elmondta, hogy aki teheti, az invertereket és akkumulátorokat adományozzon a térségnek, ezzel is segítvén létrehozni a napenergia ellátást a térségben, miután az ország azért küzd, hogy újra a saját lábára álljon pusztító tájfun után.

„Minden segítségre szükségünk van ahhoz, hogy visszaállítsuk a normálisra a lerombolt területeket. Nem maradhatunk áram nélkül, és úgy véljük, hogy a legjobb megoldás az, ha a nap erejét használjuk fel, miután ezeket a rendszereket nagyon gyorsan ki lehet építeni.”

A Bert Lina of the Lina Group of Companies volt az első, mely napelemeket adományozott az országnak. Aki segíteni szeretne a különböző napenergiai eszközök adományozásával, az ezen az e-mail címen felveheti a kapcsolatot az elnökkel: phmaniego@gmail.com

Ez pedig az egyéb más adományokkal kapcsolatos e-mail cím: dantebriones@gmail.com