Megújuló energiaforrások

Egy újabb fontos napaenergiai fejlesztés Texasban

Texas állam egy újabb fontos napenergiai fejlesztést fejezett be, mellyel egyre közelebb és közelebb kerül a végső megvalósításhoz.

Texas is igent mondott a nagyobb napenergetikai beruházásokra, melynek keretén belül egy 400MW-os projekt kerül megvalósításhoz. A fejlesztő az OCI Solar. A cég most hivatalosan is bejelentette, hogy túlvannak az első fontos telepítésen, ami 41MW-ról szól.

Alamo most már a legnagyobb napenergia-hálózattal rendelkező terület, és 2014 elején egy újabb 4.4MW-os rendszert telepítenek majd. Az aláírt szerződésnek köszönhetően 800 állandó munkahely válik elérhető, valamint mindez éves szinten 700 millió dollárt jelent majd Texasnak, tehát a gazdasági hatás sem elhanyagolható.

Doyle Beneby, CPS Energy vezérigazgatója elmondta, ezekkel a napenergiai fejlesztésekkel Texas egy egészen előkelő helyet foglalhat el a megújulók listáján, mely egyre csak bővül. Az adatok szerint korábban Texas volt a leginkább kiaknázatlan terület az államokban, de ezekkel az új kezdeményezésekkel rendkívül sokat változott a helyzet.

Yes We Can!