Megújuló energiaforrások

Közel 450 szélturbinát szállít le a Siemens

A Siemens továbbra is rendkívül keresett és érdekelt a szélenergia piacán. Hamarosan Amerikában újabb projektek valósulhatnak meg.

A napenergiához hasonlóan a szélenergia is egyre nagyobb teret nyer magának a megújulók piacán. Most kiderült, hogy a Siemens 448 szélturbinát tervez leszállítani. A megrendelő a milliárdos Warren Buffett cége, a MidAmerican Energy Amerikában.

A MidAmerican terve szerint Iowa államban egy 1.050MW-os rendszert fog kiépíteni, mellyel egy nagyon fontos lépést tehet meg a szárazföldi szélerőművek területén. A konstrukciós költség több mint 1 milliárd dollár. Ha minden a terv szerint alakul, akkor a rendszer már 2015 év végén termelői feladatot láthat el.

A Siemens szélturbinái 2,3MW-osak. A rotorok átmérője 108 méter. Ezen felül a hardverért, a szolgáltatásokért és a turbinák karbantartásért és a Siemens lesz a felelős.
Markus Tacke, a Siemens Energy szélenergia osztályának vezetője:

„A Siemens nagyon sikeres a szárazföldi szélenergia-iparban és komoly szerepet tölt be a megújuló energiák piacán. Európában és Afrikában a legutóbbi pénzügyi évben több mint 1 GW-os rendszereket építettünk ki. Ez az új trend a MidAmerican Energy-t is arra ösztökélte, hogy együtt dolgozzanak velünk, miközben mi vagyunk az egyik vezető beszállítója az amerikai szélenergia-piacnak.”