Megújuló energiaforrások

Bioüzemanyag forradalom

Elég gyakori, hogy a bioüzemanyag illetve hasonló természetvédelmi anyagok előállításához szént kell használni. A Biodico, ami egy kalifornai bioüzemanyag gyár, létrehozta az első gyárat, amelyet csak megújuló hő és tiszta energia lát el. A gyár ezt az energiát fogja használni, hogy 20 millió liter biodízelt készítsen el évente.

“Az új létesítményünk a San Joaquin völgyben biodízelt fog termelni, amely környezetvédelmi szempontból és felhasználás szempontjából is hasznos. A helyi gazdálkodók és kamionosok nem fogják olyan mértékben szennyezni a környezetet, mint eddig. A gyár miatt sok új munkahely is létrejön.”-mondta Russ Teall a Biodico elnöke és alapítója. – “Ez a létesímény bizonyítja a Biodico elszántáságát a természetvédelemmel kapcsolatban és csökkenti a kiadásokat a vállakozások számára az új biodízel költséghatékonyabb felhasználásának köszönhetően.”

wind-farm-1020x610

A növényeket napelemek és szélturbinák segítik a növekedésben, amelyeknek melléktermékeit a gyár felhasználja a bioüzemanyag előállításához.

A Biodico-hoz még számos más élvonalbeli bioenergia gyártó cég fog csatlakozni. Példaként a Manta-t említeném meg, amely forradalmi, napenergiával működő alga-arató technikával hoz létre nyersolajat.