Megújuló energiaforrások

A híres amerikai énekes, Akon megmozdulása

A mai világban nem ritka, hogy a nagy sztárok valamilyen mozgalom részesei lesznek, vagy esetleg ők maguk hoznak létre egy megmozdulást. Így tett a híres amerikai énekes is, Akon, aki Afrikát szeretné ellátni energiával. Ehhez napelemes rendszereket telepített az egész kontinensen.

Tavaly a híres amerikai énekes, Akon kigondolta és elindította az inspiráló “Akon kivilágítja Afrikát” projektet, melynek a lényege, hogy több millió otthonba juttasson napenergiát. Már egy év el is telt és a kezdeményezés ordító sikert ért el köszönhetően az 1 millió napelemmel ellátott utcai lámpának és napelemes panelnek Afrika-szerte. Akon személye miatt a mozgalom még nagyobb lökést kapott, a Bamakó-beli “Solar Academy”-n több afrikai mérnököt megtanítottak a napenergia begyűjtésére alkalmas szerkezetek felépítésére és alkalmazására.

Akon-Solar-Electricity-in-Africa-image-2-590x400

Egy interjúban az énekes azt mondta: “Én mindig is vonzódtam Afrikához, mert Afrikában születtem. Mint egy rendes ember, sok mindent ott nem tudtam volna tenni, de mint egy híres ember, sokkal könnyebb példát mutatnom az embereknek. Minden gyorsabb és könnyebb így, és szeretnék minden lehetőséget megragadni, amivel segíteni tudom Afrikát” Az erőfeszítései valószínüleg 600 millió hálás afrikait érintett meg.

Egy videó a projektről:

Forrás: http://greenlaunches.com