Megújuló energiaforrások

Az IKEA már napelemeket is árul!

Az IKEA megkönnyíti az átlagos otthonoknak, hogy zöldek legyenek. A svéd óriás összeállt a a híres napenergia céggel, a Solarcentury-vel, hogy tetőtéri napelemeket értékesítsenek az Egyesült Királyságban. A kezdeményezés hétfőn indult három IKEA áruházban, illetve online. A tervek szerint a nyár végére az Egyesült Királyságon kívül még több országban lesz elérhető a program.

Az IKEA kutatásai alapján, az Egyesült Királyság lakosságának egyharmada szeretne napelemeket telepíteni otthonukba, ezek közül 60 százalékukat a csökkentett villanyszámla motiválja. Az IKEA szerint a napelemmel rendelkező lakástulajdonos számlája akár 50 százalékkal is lecsökkenhet.

IKEA-Solar-1020x610

A cég két lehetőséget kínál: kék napelemek, melyek olcsóbbak és fekete napelemek, amelyek drágábbak, de több energiát termelnek. A Solarcentruy információ szerint a kék napelemek 4875 és 7057 font között fognak mozogni, míg a fekete napelemek pedig 5150 és 7455 font közt lesznek megvásárolhatóak.

Az IKEA UK és Írország osztályának egyik vezetője, Joanna Yarrow azt mondta: “Az IKEA-nál úgy hisszük, hogy a megújuló energia kétségtelenül a legnagyobb lehetőség a jövőben. Mi már több épületünknél használjuk, de szeretnénk, ha minél több háztartásba el tudnánk juttatni a megfelelő technológiát.”

Forrás: http://inhabitat.com