Megújuló energiaforrások

Egymillió napelem az Egyesült Államokban!

Körülbelül 40 évbe tellett az Egyesült Államoknak az, hogy letelepítsék az egymilliomodik napelemet. Az elkövetkezendő két év alatt remélhetőleg ez a szám megduplázódik. “Az elmúlt időszakban a napenergia ipar, mintha fénysebességre kapcsolt volna” - mondta Dan Whitten, a Solar Energy Industries Association (SEIA) kommunikációs szóvivője. A szervezet támogatja a mérföldkőnek számító nappanelt, és létrehozta a #MillionSolarStrong hashtaget.

27,4 gigawatt napenergia kapacitása volt az Egyesült Államoknak 2015 végére, amely elegendő, hogy 5,4 millió otthont támogasson. Még így is csak egy százalékát teszi ki a napenergia az U.S.A. összes energiafelhasználásának. A számok várhatóan megháromszorozódnak 2020-ra, de ha erősebb politikát indítanak, akkor ez még hamarabb megtörténhet. A 2016-os év végére még 16 gigawattnyi napenergiát szeretnének termelni, amely egy erős növekedés az eddigi adatokhoz képest.

solar-strong

“Az első egymillió napelem nagy része az állam által létrehozott ösztönző programoknak köszönhetően lett kialakítva.” – mondta Cory Honeyman, a GTM Research társigazgatója.

Forrás: http://www.seia.org/