Megújuló energiaforrások

Két német tartomány is több energiát termelt, mint amennyit felhasznált

Tavaly két német tartomány is több megújuló villamos energiát generált, mint amennyit fogyasztott. Meclenbug-Vorpommern, amely határos Lengyelországgal 130 százalékos energiamennyiséget termelt. 2,6 terawattóra a szárazföldi szélenergiából, 2,3 gigawattóra a biomasszából és 0,6 terawattóra parti szelekből jött. A másik régió, Schleswig-Holstein, amely Dániával és az Északi tengerrel is szomszédságban van, elérte a 100 százalék megújuló villamos-energiatermelést, amelyből 46 százalék biomasszából, 44 százalék szélenergiából és 10 százalék egyéb forrásokból jött össze.

A vidéki tartományoknak, mint például Mecklenburg-Vorpommern és Schleswig-Holstein sokkal könnyebb elérni a 100 százalékos teljesítményt, mint egy nagyvárosokkal rendelkezőnek, ugyanis sokkal kisebb az energiafogyasztás és sokkal több a szabad föld, amelyet fel lehet használni az energia termelésére. A jelentések szerint Mecklenburg-Vorpommern annyira jól teljesít, hogy a szomszédos régióknak is tud áramot exportálni. Ha viszont a szél és napenergia termelés alacsony, akkor ő is importál tőlük.

Schleswig-Holstein célja az, hogy 300 százalékos mutatót érjenek el 2020-ra. 2011-ben egy német falu, Wildpoldsried, 321 százalékkal több energiát állított elő, mint amennyire nekik szükség volt.

Forrás: http://www.renewablesinternational.net