Megújuló energiaforrások

Teljesen összecsukható, hordozható napelemes töltő

A nap energiáját felhasználó technológiák manapság egyre jobban fejlődnek, így egyre szorosabb a verseny is. Sok cég elkezdett gyors tempóban fejleszteni, így egyre több eszköz jelenik meg a piacon is. Emiatt jött létre ez a hordozható napelemes töltő is, amelyet Yeh ShuHung és Hu SiQi ötletelt ki. A Red Dot Award online kiállításán mutatták be, a lényege pedig, hogy a háromszög alakú paneleket könnyedén össze lehet csukni formákká, mintákká. Úgy működik, mint egy emberi csukló, az elemeknek köszönhetően 180 fokban forgathatóak a háromszögek.

A tervezők úgy gondolták, hogy a hordozható napelemes gyorstöltő ideális lehet szabadtéri tevékenységekhez, ahova a táskánkban is elcipelhetjük az eszközt. Képes mobiltelefonok, tabletek, fényképezőgépek töltésére. A töltő fején látható egy fénysor, amely megmutatja, hogy milyen szinten van feltöltve az akkumulátor.

portable-solar-modules-Yeh-ShuHung-Hu-SiQi-1-1020x610

portable-solar-modules-Yeh-ShuHung-Hu-SiQi-5-1020x610

portable-solar-modules-Yeh-ShuHung-Hu-SiQi-4-1020x610

portable-solar-modules-Yeh-ShuHung-Hu-SiQi-6-1020x610

A videóban megmutatják, hogy mennyire egyszerűen hordozható, és mennyire praktikus lehet egy utazáshoz. A táska pántjára is felrakható akár az eszköz, így akár menet közben is tölteni lehet a hordozható napelemes töltőt. Rendkívül sok lehetőség van benne, hiszen nagyon egyszerűen összecsukható és kinyitható, illetve pofon egyszerű a használata. Egy USB port is megtalálható rajta, így tényleg bármilyen eszközt tölteni lehet vele.

Forrás: http://inhabitat.com