Megújuló energiaforrások

A chilei metró, amely elsőként a világon megújuló energiával fog működni

Ez a hír egy izgalmas lépésnek tűnik Dél-Amerika második legnagyobb földalatti rendszerével rendelkező országának. A Metro de Santiago 42 százalékban napenergiából és 18 százalékból szélenergiából fogja megkapni a szükséges energiáját. A fejlesztés kiemeli az ország elkötelezettségét a tiszta energiával kapcsolatban.

Egy kaliforniai cég, a SunPower fogja kiépíteni a napenergia termeléséhez szükséges berendezést és egy brazil cég, a Latin America Power építi fel a szélerőműveket. A SunPower tervei szerint 2017-ben lesz kész a napfarm és azt mondták, hogy “ez lesz az első tömegközlekedési rendszer a világon, amelyet főként napenergia hajt.” A nyilatkozatot a SunPower ügyvezető alelnöke, Eduardo Medina mondta, aki szerint Chile ideális helyen van ahhoz, hogy nagy napenergia forrása legyen.

Metro-de-Santiago-Chile-President-1020x610

Az éles váltás 2018-ban lesz, amikor a nap és szélerőművek működőképesek lesznek. A fejlesztés biztosítani fogja a Metro de Santiago működését legalább 15 évig. Bachelet szerint az utasok nem csak biztonságosan és gyorsan utazhatnak ezután, hanem környezettudatosan is.