Megújuló energiaforrások

Az IKEA nem áll meg, egyre zöldebb lesz

Az IKEA mindig is azt akarta, hogy a fenntartható életmód a legnagyobb tömeget érje el, ezért bejelentettek egy új termékvonalat, amelyek a “no waste” nevet kapták meg és a pénztárcádat és a bolygót is megkímélik. Az új termékcsomag székeket, vázákat, konyhaszekrényeket tartalmaz és mindegyikőjük újrahasznosított anyagokból készült. Az új termékek segítenek abban, hogy az otthonunk nem csak szebb legyen, de zöldebb is.

Alapvetően nehéz találni megfizethető, fenntartható bútorokat, amelyek még  stílusosan illenek is a konyhához. Az IKEA ezt a problémát használta fel és hozta létre az új KUNGSBACKA konyhát. A szekrényajtók újrahasznosított műanyag palackokból és újrahasznosított fákból készültek és a tervezők szerint az egész termék 99.9 százalékban újrahasznosított. Az IKEA reméli, hogy a sajátos stílus jó útra tereli az emberek gondolkozását a szeméttel kapcsolatban, amelyből nagyon sok szép dolgot lehetne alapvetően készíteni. A KUNGSBACKA 2017 februárjában lesz kapható.

IKEA-no-waste-kitchen-2-1020x610

Az új ODGER szék, amely szintén 2017-ben kerül piacra, 70 százalékban újrahasznosított műanyagból és 30 százalékban megújuló nyersanyagból készült. A design a Form Us With Love svéd tervezőstábbal közösen jött létre. Mindenhová passzol a fiatalos megjelenésének köszönhetően.

IKEA-no-waste-collection-chairs-1020x610

A “no waste” IKEA vázák ötlete azután lett teljesen kidolgozva, hogy a cég meglátogatott egy gyárat Kínában, ahol a sérült, vagy nem tökéletes termékeket azonnal kidobják. Ennek eredményeképp döntött úgy a cég, hogy inkább beolvasszák őket egy vázába. Minden szájjal fújt váza teljesen egyedülálló, köszönhetően az anyagok sokszínűségének. A váza is 2017 februárjában lesz elérhető a polcokon.

IKEA-no-waste-PS-collection-vases-2-1020x610

Forrás: http://ikea.com