Megújuló energiaforrások

Az IKEA nem áll meg, egyre zöldebb lesz

Alapvetően nehéz találni megfizethető, fenntartható bútorokat, amelyek még  stílusosan illenek is a konyhához. Az IKEA ezt a problémát használta fel és hozta létre az új KUNGSBACKA konyhát. A szekrényajtók újrahasznosított műanyag palackokból és újrahasznosított fákból készültek és a tervezők szerint az egész termék 99.9 százalékban újrahasznosított. Az IKEA reméli, hogy a sajátos stílus jó útra tereli az emberek gondolkozását a szeméttel kapcsolatban, amelyből nagyon sok szép dolgot lehetne alapvetően készíteni. A KUNGSBACKA 2017 februárjában lesz kapható.

IKEA-no-waste-kitchen-2-1020x610

Az új ODGER szék, amely szintén 2017-ben kerül piacra, 70 százalékban újrahasznosított műanyagból és 30 százalékban megújuló nyersanyagból készült. A design a Form Us With Love svéd tervezőstábbal közösen jött létre. Mindenhová passzol a fiatalos megjelenésének köszönhetően.

IKEA-no-waste-collection-chairs-1020x610

A “no waste” IKEA vázák ötlete azután lett teljesen kidolgozva, hogy a cég meglátogatott egy gyárat Kínában, ahol a sérült, vagy nem tökéletes termékeket azonnal kidobják. Ennek eredményeképp döntött úgy a cég, hogy inkább beolvasszák őket egy vázába. Minden szájjal fújt váza teljesen egyedülálló, köszönhetően az anyagok sokszínűségének. A váza is 2017 februárjában lesz elérhető a polcokon.

IKEA-no-waste-PS-collection-vases-2-1020x610