Megújuló energiaforrások

Tetők napelemből

Habár a tetőn lévő napelem már szerencsére nem ritka jelenség, számtalan esetben csak az épület elkészülte után helyzeték fel ezeket, ahelyett hogy már ezzel együtt építették volna. Elon Musk SolarCity névre hallgató cége ezen szeretne változtatni. Egy teljesen napelemekből álló tető fejlesztésén dolgoznak, amiket a Tesla autókban lévő akkumulátorok fognak segíteni.

Ezzel azokat az embereket céloznák meg, akiknek a házának tetőszerkezete felújításra vár. Sokan inkább bele se vágnak a munkálatokba, mert egész egyszerűen drága és időigényes. Erre kínálna megoldást a SolarCity, ugyanis a tetőfelújítást és a napelemek felszerelését nemes egyszerűséggel egybekötné. Ráadásul ezek a tetők sokkal időtállóbbak lennének mint a régi tetőszerkezetek.

solar

Más miatt is érdekes ez a bejelentés, nevezetesen eléggé úgy tűnik Elon Musk két cége – a SolarCity és a Tesla – sokkal inkább összedolgozik majd, mint azt gondoltuk. Musk két hete azt ecsetelte egy sajtótájékoztatón, a SolarCity nem csak egyszerű napelemek gyártásával fog foglalkozni, hanem a napelem piacnak a teljes kiaknázásra is fog törekedni.

solar3

Forrás: https://www.engadget.com/