Megújuló energiaforrások

A Microsoft újabb mérföldkövet állított magának

A szoftver és hardver világ egyik legmeghatározóbb vállalata, a Microsoft felfedte legújabb tervét a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatban. A cég eddig a felhasznált energiájának 44%-át megújuló forrásokból szerezték be, 2018-ra ezen szeretnének egy kicsit javítani, és a következő évtized elejére még egy adagot.

Rob Bernard, a Microsoft vezető környezeti és városi tervezője azt nyilatkozta, hogy megállapodás született a vállalaton belül, és továbbra is ők szeretnének lenni az elsők, ha megújuló energiáról van szó. Az Apple és az Amazon is azok közé tartozik, akik hallgatnak a vásárlóikra, akik szinte követelik, hogy minél környezet barátabb módon működjenek ezek a vállalatok. A Microsoft most ebben szeretne bekeményíteni, és ha minden a tervek szerint megy, 2018-ra már a felhasznált energiájuk fele megújuló forrásból fog származni.

microsoft1

Persze itt nem állnak meg a tervek, ígéretük szerint a következő évtized első felében el fogják érni, hogy 60% érkezzen megújuló energiaforrásokból. Ezen kívül a Microsoft tagja az RE100-nak, akik azt tűzték ki maguknak, hogy minél előbb elérjék a 100%-ot. Ami pedig még inkább azt mutatja, hogy a Microsoft felveszi a kesztyűt, nemrégen aláírtak egy szerződést, miszerint egy 20 MW energiát termelő napelem farm megépítését fogják finanszírozni Virginiában.

microsoft3

Forrás: http://cleantechnica.com/