Megújuló energiaforrások

Új napelemek?

Nyugodt szívvel állíthatnánk, hogy a megújuló energiaforrások begyűjtésének módja, ha nem is teljesen kiaknázott, de a megszokott dolgoktól nagy mértékben eltérő koncepciót nem nagyon mutatnának a fejlesztők. Ezt az alapgondolatot most úgy néz ki megdöntöttek, ráadásul nem is akárhogy!

A különleges kinézetű kúpok napelemek, amik ráadásul sokkal hatékonyabbak, mint lapos társaik. A Photovilantic cellák (PV-k) azért vannak ilyen formában elrendezve, mert így sokkal több napfényt képesek begyűjteni, minden oldalról. Még télen, kevés napsütés mellett is elegendő energiát tudnak termelni ahhoz, hogy hatékonyak maradjanak. Na de mégis mennyivel jobbak ezek az panelek?

A PV technológiának, és a különleges formának köszönhetően nagyjából 20-szor több áramot képesek termelni, mint a hagyományos napelemek. Ez persze annak is az érdeme, hogy a Team Nuclear Design emberei úgy tervezték meg a kúpokat, hogy azok úgy forogjanak, hogy optimális mennyiségű napfényt tudjanak begyűjteni a panelek. A forgásnak köszönhetően a napelemeknek van idejük természetese úton lehűlni, így az élettartamuk is megnő.

solar2

Forrás: http://futurism.com/