Megújuló energiaforrások

Ragasztható napelemek

Képzeljük el milyen érzés lehet egy napelemet úgy feltenni bármire, mint egy ragasztószalagot. A Sunflare új technológiájának köszönhetően ez már a valóság. A los angelesi startup cellái alig pár mikrométeresek és "szinte bármhová felragasztható a speciális kétoldali ragasztó segítségével" - mondja az alapító, Len Gao.

A Sunflare 16 éven át fejlesztette a cellákat, hogy azok elképzelései szerint működjenek. Elmondásuk szerint a napelemek iszonyatosan jól funkcionálnak. 10 %-kal több energiát biztosít, miközben 65%-kal könnyebb, mint bármely másik napelem. Emellett a napelemek költséghatékonyak is, alig kell 1 dollárnál többet fizetni egy wattért.

Sunflare-Thin-Solar-Cells-1020x610

De persze ezzel még nem kerülnének a hírekbe, ugyanis ami valóban felteszi a térképre a Sunflare-t, az a cellák ragaszthatósága. Tényleg bárhova felhelyezhető, akár a házunk tetejére, akár egy kamion oldalára, ezzel biztosítva tiszta, megújuló és olcsó energiát.

Sunflare-Solar-Cell-1020x610

A cég azt nyilatkozta a napelemeket sokkal olcsóbban tudják előállítani. Nem használnak mérgező anyagokat az előállításhoz és a sokkal kevesebb felhasznált vizet is újrahasznosítják a gyártás során. Jövő nyáron terveznek nagyobb mennyiségben gyártani napelemeket, hogy mindenki megvehesse őket.

Forrás: http://www.treehugger.com/