Megújuló energiaforrások

A Tesla és a SolarCity bemutatja: A Nap szigete

A Tesla szinte minden nap tesz lépéseket afelé, hogy ne csupán a lenyűgöző külsejű, és fantasztikus elektromos autóik jussanak eszünkbe a név hallatán. Nem rég Elon Musk jelentette be a teljesen napelemekből álló tetőt, ami a Tesla és a SolarCity közös projektje. Most, hogy a cég felvásárolta a SolarCity-t máris újabb bejelenteni-valójuk akadt: egy sziget, ami 100%-ig napenergiából fogja működtetni magát.

A Tesla szemmel láthatóan háttérbe akarja szorítani az autógyártást és egy olyan céggé szeretné kinőni magát, ami képes egy fosszilis energiától mentes, tiszta jövőben is működni. A legújabb fantasztikus tervük, hogy Amerikai Szamoa egyik szigetét, Ta’u-t teljesen napenergiára állítsák át. “A kis szigetnek már régóta komoly gondjai vannak az energia előállításával. Ez most örökre eltűnhet.” – áll a SolarCity jelentésében.

tesla2

A sziget az utolsó cseppig, minden energiát a napelemekből fogja kapni. A napelemek 1,4 megawattosak lesznek, és ha bármilyen okból kifolyólag nem működnének, a Tesla Powerpack névre hallgató óriás akkumulátorok három napig gond nélkül ellátják a szigetet. A napenergiai újításon kívül a projektnek része továbbá egy új kórház, iskola, tűzoltóállomás és rendőrőrs megépítése is, aminek a sziget mind a 600 lakója örülni fog.

Forrás: http://www.theverge.com/