Megújuló energiaforrások

Kína rengeteg pénz fektet megújuló energiába

A világ legnépesebb országa rengeteg pénzt készül tiszta energiába fektetni. Természetesen Kínáról beszélünk, és a Clean Technica jelentése szerint 174 milliárd dollárt fognak víz- és szélenergia projektere költeni a következő 4 évben.

Részletesebben, a Reuters úgy tudja egy, a Kínai Nemzeti Energiahatóságtól (NEA) kapott jelentés alapján, hogy a kínai NEA 1.2 billió jüant, vagyis 51 billió forintot fog költeni megújuló energiákra 2016 és 2020 között. A pénz legnagyobb része új szélerőmű farmok építésére fog elmenni, amiről azt mondják 300.000 állás válik ezzel elérhetővé. Ezen kívül azt is tervezik, hogy állami támogatást kapjon szélenergia ipar.

wind2

Kína az utóbbi időben határozottan ráállt a megújuló energiákra, szóval annak, aki követi a híreket, ez nem jöhetett váratlanul. Ők is egyre kevésbé támaszkodnak a szénre, és tavaly ők is aláírták a Párizsi Klímacsúcson a megállapodást. Sőt a kínaiak nemrég nyilvánosan elmondták Donald Trump-nak, hogy a klímaváltozást nem ők találták ki, és kritizálták, amiért azt fontolgatja, hogy kihátrál a párizsi megállapodásból.

wind3

A napenergiába is rengeteget fektetett az ország az elmúlt években, idén ez a növekedés kissé lelassult, de még így is 30 gigawatt energiát termeltek idén csak nepenrgiából. A későbbiekben a Csernobil mellett megépített napelem farmból is rengeteg energiájuk fog érkezni. Ugyan máshol is csökkentek a befektetések, de az ország továbbra is 210 gigawattnyi energiát szeretne évente kapni a vízen lévő szélerőművekből, s mindezt 2020-ig szeretnék elérni.

Forrás: https://cleantechnica.com/