Megújuló energiaforrások

Nevada is elfogadott egy megújuló energiával kapcsolatos törvényjavaslatot

Az állam eddig a felhasznált energia 22%-át nyerte napenergiából, az új, AB 206 nevű törvényjavaslat szerint azonban ezt 2040-re meg kell négyszerezni, és legalább 80%-ot kell a napból gyűjteni. A javaslatban részletes terv van, miként lehet ezt hatékonyan elérni, így meg van szabva, hogy kétévente mekkora mértékkel kell növelni a napelemek számát állam szerte.

2018-2019-ben 4%-kal kell emelni a felhasznált napenergia szintjét, ami 26%-ra növelné azt. Ugyan ezt a 4%-os emelkedést minden két évben el kell érni 2030-ig, amikortól már minden közműszolgáltató a felhasznált energiájának 50%-át megújuló forrásból szerezné. Az AB 206 nagy erőkkel támogatná a napenergia kihasználást, így megkönnyítenék a lakosoknak a háztetőre szerelhető panelek vételét, és a vele járó munkát, valamint a nagy napelem farmokba fektető embereknek is kedvezne, ha ebbe tennék a pénzüket.

nevada3

Ezzel a lépéssel Nevada is csatlakozik a megújuló energiát, állami szinten támogató államokhoz. Egyelőre csak ketten vannak itt, Massachusetts-szel, ahol nemrég fogadtak el egy hasonló javaslatot, ami szerint 2035-re az egész államnak 100%-ig megújuló energián kell futnia. Végérvényesen mindkét törvényjavaslat ugyan azt szeretné elérni: “népszerűsíteni a megújuló energiákat, és segíteni a technológia elterjedését, gyors fejlődését.”

nevada1

Tekintve, hogy a kormányzás a fosszilis energiát részesíti előnyben, az államok vezetésén áll, mennyire szorgalmazzák a megújuló energiát. Remélhetőleg hamarosan több állam is csatlakozik kettőjükhöz, hiszen már nem csupán környezeti hatásai vannak a megújuló energiának, de a közegészség is javulhat, sőt több felmérés szerint az USA jelentős részén több pénz is maradhat az emberek zsebében ha váltanak.