Megújuló energiaforrások

Már 25 amerikai város kötelezte el magát a 100%-os megújuló energia mellett

2017 eddig tele volt olyan hírekkel, amikben arról olvashattunk, hogy nagyvárosok vagy éppen országok kötelezik el magukat teljes mértékben a megújuló energia mellett. Most egy újabb taggal bővül az előbbi, ugyanis Wisconsin állambeli Madison is 100%-ig megújuló energiából fogja fenntartani magát. Ez a döntés is azt bizonyítja, hogy Trump nem képe küzdeni a mára kialakult rendekkel.

Madison Wisconsin és a középnyugat legnagyobb városa, ennél fogva rengeteg energiát hasznának, amit ezek után csakis megújuló forrásokból fognak beszerezni. Ezzel ők a huszonötödik olyan amerikai város, ami elhatározta, hogy kizárólag megújuló energián fog futni. Az állam fővárosa kedden szavazta meg a dolgot, és 250.000 dollárt szánnak egy kivitelezési terv kidolgozására, aminek a határideje 2018. január 18.

“Madison történelmi döntése azt mutatja, hogy elkötelezettek vagyunk afelé, hogy mi vezessük a világot az egészségünket és a környezet károsító, fosszilis energia hátrahagyásában. Számtalan előnye van annak, hogy 100 százalékig megújuló energiát fogunk használni. A cél elérése érdekében rengeteg új munkahely fog nyílni, olcsóbb és fenntarthatóbb lesz az energia, nem utolsó sorban pedig tisztább lesz a levegő és a víz is. Büszke vagyok, hogy annak a tanácsnak a tagja lehetek, ami meghozta ezt a döntést.” – mondta egy nyilatkozatban Alder Zach Wood, a városi tanács egyik tagja.

usa1

Kedden egy louisiana-i város, Abita Springs is hasonlóan döntött. A Sierra Club megállapítása szerint ennek semmi köze nincs a politikához, mivel Madison-ban Hillary Clinton kapott több szavazatot novemberben, míg Abita Springs-ben Donald Trump vitt el többet. A Sierra Club azt mondja ez egy biztos jel arra, hogy az Obama adminisztráció alatt elterjedt, megújuló energia trendje tovább él, ahogy azt az előző elnök meg is jósolta egyik utolsó sajtótájékoztatóján.

Forrás: http://inhabitat.com/