Megújuló energiaforrások

A LEGO megépítette a világ legnagyobb szélturbináját, hogy ezzel ünnepeljenek

Az apró dán, műanyag építőkocka legtöbbünk életében fontos szerepet tölt, vagy töltött be, de az biztos, hogy találkoztunk már elve, elvégre egy iszonyatosan népszerű játékról beszélünk. A LEGO most azonban ünnepel és stílusosan egy Guinness Rekord felállításával tették ezt meg, ugyanis 3 évvel a kiszemelt időpont előtt elérték, hogy 100%-ig megújuló energiát használjanak.

A LEGO csapata felépítette a világ legnagyobb szél turbináját a kis építőkockákból, amivel Guinness Világrekordot állítottak fel. Ezzel ünnepelte meg a dán cég, hogy elérték az energia céljukat, mostantól a LEGO kizárólag megújuló energiát használ. Ezt pedig úgy érték el, hogy 2020 volt a cél.

lego2

A LEGO két tengeren lévő szélerőmű farmba is fektetett, hogy onnan kapják majd a cég fenntartásához szükséges energiát. Közel 6 milliárd dán koronát, vagyis majdnem 250 milliárd forintot fektettek be. Május 17-én át is adták a 258 megawattos Burbo Bank Extension szélerőmű farmot, aminek 25%-át a KIRKBI A/S, a LEGO egyik társ vállalata birtokolja.

“Azon dolgozunk, hogy pozitív hatással legyünk a Földre, és nagy örömömre szolgál, hogy átadták a Burbo Bank Extension farmot. Ezzel sikeresen elértük a 2020-ra kitűzött célunkat, hogy 100%-ban megújuló energiát használjunk. A partnereinkkel együtt folytatni fogjuk az ehhez hasonló projektebe való befektetést, és reméljük, hogy egy jobb jövőt teremtünk a jövő építőinek.” – mondta a LEGO Group vezérigazgatója, Bali Padda.

lego1

Ezzel a lépéssel a LEGO csatlakozott az Intel-hez, a Kohl’s-hoz, a Walmart-hoz és az Apple-höz, akik szintén kizárólag megújuló energiát használnak. A Google és a Microsoft is keményen dolgozik, hogy elérjék ezt a céljukat.

Mint bármelyik LEGO modell, a fosszilis energiahordozóktól való eltávolodás is egyetlen elemmel kezdődik, aztán egyre nagyobb lesz, ahogy a kockák összeállnak. A LEGO azt reméli, hogy ezzel inspirálják majd a gyerekeket, hogy ők is kivegyék ebből a részüket a jövőben.

Forrás: https://futurism.com/