Megújuló energiaforrások

A LEGO megépítette a világ legnagyobb szélturbináját, hogy ezzel ünnepeljenek

A LEGO csapata felépítette a világ legnagyobb szél turbináját a kis építőkockákból, amivel Guinness Világrekordot állítottak fel. Ezzel ünnepelte meg a dán cég, hogy elérték az energia céljukat, mostantól a LEGO kizárólag megújuló energiát használ. Ezt pedig úgy érték el, hogy 2020 volt a cél.

lego2

A LEGO két tengeren lévő szélerőmű farmba is fektetett, hogy onnan kapják majd a cég fenntartásához szükséges energiát. Közel 6 milliárd dán koronát, vagyis majdnem 250 milliárd forintot fektettek be. Május 17-én át is adták a 258 megawattos Burbo Bank Extension szélerőmű farmot, aminek 25%-át a KIRKBI A/S, a LEGO egyik társ vállalata birtokolja.

“Azon dolgozunk, hogy pozitív hatással legyünk a Földre, és nagy örömömre szolgál, hogy átadták a Burbo Bank Extension farmot. Ezzel sikeresen elértük a 2020-ra kitűzött célunkat, hogy 100%-ban megújuló energiát használjunk. A partnereinkkel együtt folytatni fogjuk az ehhez hasonló projektebe való befektetést, és reméljük, hogy egy jobb jövőt teremtünk a jövő építőinek.” – mondta a LEGO Group vezérigazgatója, Bali Padda.

lego1

Ezzel a lépéssel a LEGO csatlakozott az Intel-hez, a Kohl’s-hoz, a Walmart-hoz és az Apple-höz, akik szintén kizárólag megújuló energiát használnak. A Google és a Microsoft is keményen dolgozik, hogy elérjék ezt a céljukat.

Mint bármelyik LEGO modell, a fosszilis energiahordozóktól való eltávolodás is egyetlen elemmel kezdődik, aztán egyre nagyobb lesz, ahogy a kockák összeállnak. A LEGO azt reméli, hogy ezzel inspirálják majd a gyerekeket, hogy ők is kivegyék ebből a részüket a jövőben.