Megújuló energiaforrások

Indiában fog épülni a jelenlegi legnagyobb hibrid megújuló energia farm

2017.12.20. - 12:59  |  Nincs hozzászólás

Ha a megújuló energiáról van szó, kevés ország hasonlítható Indiához. Ugyan országszerte még komoly gondokkal küzdenek légszennyezettség, és fosszilis energia terén, de az elmúlt pár évben nagyon sokat tettek a helyzet javítása érdekében.

Az új és megújuló energiáért felelős miniszter bejelntette, hogy India fogja megépíteni a világ legnagyobb nap- és szélenergia hibrid parkját. A helye is megvn már Andhra Pradesh tartományban, Anantapur körzetben. A park állítólag összesen 160 megawattos lesz, 120-at napenergiából és 40-et szélenergiából fognak szerezni. Ezt a rendkívül ambiciózus projektet a Világbank is támogatja 155 millió dollárral, azon kampány keretén belül, hogy el akarják zárni a pénzcsapot a fosszilis energiahordozókba.

A csaknem 100.000 négyzetméteres komplexum rendelkezni fog egy hatalmas akkumulátor rendszerrel is, így kedvezőtlen időjárási körülmények között is tiszta energiát tudnak szolgáltatni az elektromos hálózatba. Anantapurnak korábban komoly gondjai akadtak a hálózattal, gyakran volt áramkimaradás, és sokszor a teljes hálózat is lekapcsolt. A befektetők és miniszterek azt remélik, hogy az új hibrid park ezt a problémát meg fogja oldani, és egy biztos energiaforrást fog jelenteni a körzetben élőknek.

solar-and-wind-farm-1020x610

Ha minden a tervek szerint működik a megépítést követően, akkor további befektetést kap a komplexum és kibővítik, hogy a teljes tartományt ellássa tiszta energiábal, mivel az elektromos hálózattal nem csak Anantapurnál vannak gondok, hanem teljes Andhra Pradeshben is. Az Inhabitat kiemeli, hogy ugyan nem ez az első, hogy ehhez hasonló technológiai megoldással rukkolnak elő, de jelenleg ez a legnagyobb szél- és napenergia farm, amit terveznek megépíteni.

A világbank a Solar Energy Corporaion of India-val (SECI) fog közösen dolgozni az energia park megépítésén, üzemeltetni pedig az andhra pradeshi energia szolgáltatók, az NREDCAP és az Andhra Pradesh Transco fogják. A tartomány célja, hogy 2022-re összesen 10 gigawatt nap- és 8 gigawatt szélenergiát termeljenek, amiből a hibrid farmok összesen 3 gigawattal járulnak majd hozzá.

Forrás: https://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Európa legnagyobb tetőnaperőmű-parkja épül a győri Audiban

Az Audi Hungaria Zrt. két logisztikai központjának tetején alakítja ki az...

2019.02.16. - 14:23 tovább »

Tavaly 9 hónap alatt 59,9 megawattal bővült a háztartási erőművek...

Tavaly az első három negyedévben 59,9 megawatt összteljesítményű...

2019.02.01. - 14:13 tovább »

Új módszert dolgoztak ki a bioüzemanyagok előállítására belga és...

Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi...

2019.01.16. - 09:55 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »