Öko-drive

Egy ember-egy jármű

Ez a mottója az Intelligent Energy cégnek, amely az ENV névre hallgató kétkerekűvel szeretné forradalmasítni a közlekedést.

Az ENV rövidítés szabad fordításban Kibocsátás Semleges Járművet jelent, azaz nem szennyezi a környezetet széndioxiddal. A motor egy felpiszkált mountain bike-ra hasonlít, de jelen esetben nincs szükség pedálra.

A jármű végsebessége nagyjából 80 km/h, a megtehető távolság 160 km. Ez elég a munkába járáshoz, de egy kisebb kirándulást is tehetünk a hidrogén cellában rejlő energia segítségével. Külön érdekesség, hogy az erőforrást bárhol használhatjuk, ahol áramra van szükségünk – ugyanis könnyen kiszerelhető, így mobil áramforrásként is szolgálhat.
A gyártó külön hangsúlyozza ezt a megoldást a járműben. A tervezők szerint a Core névre hallgató mobil áramforrás helyettesítheti a jövőben a hagyományos, környezetszennyező, rácsszerkezetű áramforrásokat.

A típus már széria érett állapotban van, így hamarosan megjelenthetnek az utakon is. Elsősorban a világ szerencsésebb helyzetű országaiban keressük őket…

Forrás: http://gliving.com/