Öko-drive

Napelem a Renault F1 versenyautóin

2010.12.09. - 09:19  |  Nincs hozzászólás

Egyelőre nem alternatív hajtásról, csupán a Renault Forma 1-es autóin is látható támogatóról van szó. A kínai napelem és napkollektor gyártó a csapat egyik kiemelt szponzora.

A jövőre Lotus Renault GP Team néven induló istálló az első, mely megújuló energiával foglalkozó partnerrel kötött megállapodást. A Trina Solar logói az idei szezonban az autó orrkúpján voltak láthatóak, és bérelt helyük jövőre is biztosan megmarad.

A Trina Solar termékei az egész világon megtalálhatóak, így Európa több országában (Olaszország, Spanyolország, Belgium) is szerepelnek projektjeikkel. A cég nem csak előállítja az egyes elemeket, hanem üzembe is helyezi azt a felhasználóknak, így fedve le az teljes láncot a gyár és a végfelhasználó között.

John Susa, a vállalat marketing igazgatója elmondta: „Cégünk bízik benne, hogy a megállapodás révén a Trinar Solar ismertsége nőni fog az olyan fontos piacokon, mint Olaszország és Németország. Ezeken a területeken a Forma-1 is rendkívül népszerű, és a lakossági szegmens üzletágunk egyik kiemelkedő fontosságú összetevője.”

Egy Forma 1-es szponzoráció összege függ a logó helyétől és annak méretétől is. A Formula Money piackutató számítási alapján a Trina Solar hozzávetőleg kétmillió dollárral gyarapítja a csapat bankszámláját. „ Ez egy nagyon költséghatékony kampány” – teszi hozzá az igazgató.

A Forma 1 is nyit a zöld technológiák irányába, erre jó példa a jövőre újra használatba lépő KERS, azaz fékenergia visszanyerő berendezés. Oldalunk is beszámolt már a tervezett lépésekről, mellyel a királykategóriát szeretnék zöldebbé tenni.

Elképzelhető, hogy nem csak a versenyautókat igyekeznek környezetbaráttá tenni, hanem a pályákon található kiszolgáló létesítmények energiaellátását is megújuló energiával fogják biztosítani.

-dg-

Rovat további cikkei

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »

Minden eddiginél erősebb elektromos repülőt épít a Rolls-Royce

Minden eddiginél erősebb elektromos meghajtású sport- és műrepülőgép...

2019.01.25. - 12:52 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »