Öko-drive

Megvan a Jövő Taxija!

Legalábbis New Yorkban. A város lakói a török Karsan modellje mellett tették le voksukat, így 2014-től a cég V1 típusai szállíthatják az utasokat a Nagy Alma utcáin.

New York városvezetése a lakosságot kérte fel arra, hogy döntsék el melyik kocsiban utaznának szívesen pár év múlva. A 22 500 szavazatból 15 000 érkezett a Karsan V1-re. A török típus a Ford Transit Connect és a Nisan NV200 modelleket győzte a döntőbe jutott három kocsi közül.

A Karsan V1 hatalmas panorámatetővel és nagy üvegfelületekkel rendelkezik, remek kilátást biztosítva a nézelődő utasoknak. A különleges üléselrendezés rengeteg helyet kínál a csomagoknak és az utasoknak sem kell szűkölködniük. A mozgássérültek részére két rámpát is beépítettek a V1-be.

A kocsi hátuljában elhelyezett benzinmotort több környezetbarát kiegészítő hajtással lehet választani: hibrid, gáz és elektromos erőátvitelt is választhatnak az üzemeletetők.

A város lakói között végzett felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 52%-ának nagyon fontos a környezetbarát meghajtás.