Öko-drive

Üzemanyagcellás ATV – három kerékkel szabadon

Az Alexei Mikhailov tervezte háromkerekű ATV (All Terrain Vehicle) kitűnő választás azoknak, akik széndioxid - kibocsátás nélkül szeretnék meghódítani a vadont. A TrakRokkal ott kezdődik a kaland, ahol más gép elakad.

Mikhailov merész állítását, miszerint a TrakRok szinte bármilyen természeti akadállyal képes megküzdeni, a Trike fejlett hajtásláncára alapozza. Az első kerekeket egy-egy elektromotor hajtja, míg a harmadik egységet szintén egy elektromos erőforrás hozza mozgásba.

A lánctalpra emlékeztető hátsó traktus gyakorlatilag egy teljesen önálló rendszert alkot: az elektromotor a különböző útviszonyoknak megfelelően lép működésbe, és az aktuális terepkörülményekhez igazodik az erőkifejtése is. Tehát, ha egy könnyen teljesíthető poros útszakaszra vagy ösvényre tévedtünk, akkor csak az első kerekek dolgoznak, ezzel csökkentve az üzemanyagcellás Trike fogyasztását.

Az első kerekeket hajtó hidrogéncellás motorokat a gép középpontjában helyezték el, hogy minél jobb legyen a súlyelosztás, ezáltal növelve a TrakRok stabilitását. A lehető legkisebb önsúly eléréséhez a burkolatot egy különleges alumínium ötvözetből készítették, mely nagyban hozzájárul az ATV kitűnő menetteljesítményéhez.

Mikhailov abban bízik, hogy az alternatív hajtású Trike több piaci szegmensben is sikeresen szerepelhet: terepesek, erdőgazdaságok, a hadsereg és farmerek is biztosan elégedettek lesznek a TrakRok képességeivel.