Öko-drive

Összehajtható elektromos gokart

Az autó csomagtartójában is szállítható F1-es élményt garantál a Beau Reid által tervezett, One Go-Kart 2 Go Please elnevezésű négykerekű. Könnyen elképzelhető, hogy a jövő Forma-1-es pilótái ilyen gépekkel fogják kezdeni a pályafutásukat.

Azok a szkeptikusok – köztük Bernie Ecclestone -, akik kételkednek az elektromos versenyautók teljesítményében és az általuk nyújtott vezetési élményben, nyugodtan kipróbálhatnák a Beau Designs kreációját.

A mindössze 30 kilogramm súlyú gokart végsebessége 100 km/óra, és a könnyedén leszerelhető kerekeknek és kormánynak köszönhetően a csomagtartóban is szállítható.

A gokart nem csak a vezetési élményben szeretne egy mini-F1-es gép lenni: a szénszálas karosszéria kialakítása is a királykategória versenyautóit mintázza. A lítium-ion akkumulátorokkal hajtott gokartnak szüksége is lesz a minél nagyobb leszorító erőre ahhoz, hogy az élménytől elkábított pilóta ne a gumifalban kössön ki a járművel.

Reméljük, hogy a FIA illetékesei is figyelemre méltónak találják a koncepciót, és hamarosan egy elektromos gokartok számára kiírt versenyszériában láthatjuk viszont Beau Reid környezetbarát méregzsákját.

yankodesign.com