Öko-drive

Blackberry és Android alkalmazások Nissan LEAF-hez

Megkezdték a teljesen elektromos hajtású Nissan LEAF Blackberry és Android operációs rendszereken alkalmazható okostelefon-funkcióinak bevezetését az észak-amerikai piacon.

Az elismert alkalmazásokkal a tulajdonos vezérelheti az autóba beépített rendszerek működését. Ezek segítségével a LEAF használói mindenkor közvetlen kapcsolatban állhatnak autójukkal.

A Nissan termékeinél követett szokások szerint ezek az alkalmazások merész és innovatív technológiát adnak a Nissan LEAF használóinak kezébe, melynek igénybevételével közvetlenül az okostelefonjukról vezérelhetik és ellenőrizhetik az autó gyakran használatos funkcióit, illetve egyes berendezéseit.

Az alkalmazás minden Nissan LEAF tulajdonos rendelkezésére áll, aki aktív CARWINGS előfizetéssel rendelkezik, vagy szeretné jobban megismerni a Nissan LEAF-et, az elektromos autózás úttörőjét. Ennek az alkalmazásnak a használatával – amely az autó 2010. decemberi bemutatója óta az iPhone-on keresztül is elérhető –, a felhasználók a Nissan LEAF -re vonatkozó fontos információkhoz tudnak hozzáférni, mint pl. a töltés, az előhűtés vagy -fűtés állapota, így figyelemmel követhetik az autó állapotát.

A felhasználóknak a következő lehetőségeket kínálja a rendszer:

– az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése
– a töltés megindítása
– a teljes akkumulátor-feltöltöttség elérési idejének ellenőrzése
– a rendelkezésre álló töltéssel megtehető úthossz becslése
– a klímaszabályzó be- vagy kikapcsolása

„A Nissan úgy gondolja, hogy a telematika és az egyéb kommunikációs szolgáltatások fontosak a vevőknek” – mondta Trisha Jung, a Nissan North America autókhoz kapcsolódó szolgáltatásokért felelős igazgatója. „Azzal, hogy a Nissan LEAF elérhetőségét és működtetését az összes fontos okostelefon-rendszeren keresztül lehetővé tettük, igazán jól szolgáltuk az »innováció mindenkinek« elvet.”

A Nissan 2011-ben Detroitban, a Nemzetközi Telematikai Fejlesztésért adott kitüntetések között a CARWINGS telematikai szolgáltatásáért – amely az okostelefon alkalmazást is tartalmazza – elnyerte a „2010-2011 évad új iparági szereplője” elismerést.

 

Forrás: http://www.autopro.hu