Öko-drive

Egy milliárd eurót tervez befektetni megújuló technológiába a Volkswagen

A Financial Times Deutchland szerint a német autógyártó cég a következő két év során több mint egy milliárd (1,44 milliárd) eurót tervez környezetbarát energia előállítására költeni.

Ez jelentős növekedést jelente, tekintve, hogy a középtávú tervekben eredetileg csupán 600 millió euró szerepelt – jelentette be az autógyártó. „Az anyagi vonzatokról még tárgyalunk a szélerőmű parkok üzemeltetőivel” – nyilatkozta az autógyártó szóvivője.

A német gazdasági napilap szerint a Volkswagen két, jelenleg épülő nyíltvízi szélerőmű-parkba tervez befektetni, és az is lehetséges, hogy az év végén a Windreich-hal, egy szélerőmű gyártóval köt szerződést. A Volkswagennek már vannak érdekeltségei a szélenergia-iparban. A német kikötővárosban, Emdenben – ahol a Passat összeszerelése folyik – lévő szélerőmű park a becslések szerint húsz millió kW/óra áramot termel évente.

Június végén a Volkswagen Kraftwerk GmbH aláírt egy másik szerződést egy osztrák céggel, melynek értelmében tizenkét gyár energiafogyasztásának tíz százalékát vízerőművekből származó energiából fogják fedezni 2013-tól kezdve.

A Volkswagen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a 2010-es adatokhoz képest 40%-kal csökkenti a károsanyag-kibocsátását a következő tíz évben.

Forrás: http://www.reuters.com